A venit timpul

 

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi8p5HGtJ7YAhUSY1AKHaGnBRUQuAIIKzAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dz3FA2kALScU&usg=AOvVaw1uwiWChecPKChgS18NIFY6 salvador dali

” The Persistence of Memory” (” Persistența memoriei”) – Salvador Dali ( în 1831)

Nu e frumos cum se scurge timpul? Secundă dupa secundă, minut după minut, fiecare moment pe care îl trăim are propriul ritm și dispare ca și cum nici nu ar fi fost vreodată. Topim fiecare clipă, de parcă ar exista infinte alte șanse pentru noi de a trăi, iar timpul ne topește pe noi. Cum poate ceva atât de trecător precum timpul să fie totuși etern? Noi suntem indispensabili de timp, dar el este independent de existența noastră, avem însă convingerea că suntem stăpânii propiului timp si că îl putem păcăli… De fapt, timpul se joacă și în joaca lui modelează momente memorabile, amintiri, dezamăgiri care până la urmă se pierd undeva, în spatele nostru pânâ când ne hotărâm să întoarcem capul și să privim în urmă.

Oamenii se joacă și ei cu timpul lor, pentru că acest ”timp” este frânt în miliarde de alte timpuri mai mici, fiecare în parte menit unei ființe și așa pentru că primim acest dar neprețuit de când ne naștem, suntem incapabili să îi înțelegem valoarea o bună parte din viață. Dacă ai ști că nu mai ai timp, oare nu ai încerca să te bucuri cât mai mult de ceea ce ți-a rămas? Din păcate, niciodată nu știi când rămăi fără timp și atunci alegem principiul ” voi rezolva mâine”, dar dacă mâine nu va mai exista?

Mii de locuri, de chipuri se pierd în interiorul nostru, iar timpul nu le poate readuce în clipa prezentă, pentru că asta ar însemna ca oamenii să nu mai cunoască suferința. Cu toții am putea să dăm timpul înapoi la nesfârșit, pentru a transforma ceva din trecut într-un ideal al propriei imaginații. Nimeni nu ar mai ști, ce înseamnă să greșești și într-un fel, s-ar putea spune, că viața nostră ar fi eternă. Oricine și-ar dori să poată controla timpul, pentru că de-a lugul evoluției umanității, a fost văzut drept puterea supremă, imposibil de atins. Ne frământăm zile la rând, poate chiar ani întregi, căutând o modalitate de a pune stăpânire pe o forță a universului, care nu ne aparține, când am putea să ne bucurăm de viață în adevăratul sens al cuvântului.

Dacă suntem conștienți că timpul nostru este limitat, de ce ne întoarcem mereu în trecut, până cănd și prezentul, la rândul său, devine tot o altă pagină din cartea pe care trebuie să o scriem? Aici, putem spune că intervine tocmai ” persistența memoriei”. Nu ne putem concentra pe prezent, pentru că nu am reușit încă să găsim cheia spre antidotul de uitare. Uitarea voluntară este vitală pentru ca timpul să se scurgă în ritmul său normal, prea multe frământări îl vor deforma, ajungând să treacă mult prea repede sau îngrozitor de lent, de parcă totul s-a oprit, dar de fapt tu ești singurul pe loc, în timp ce restul energiei din jurul tău a rămas într-o continuă mișcare.

Pierdem secunde, care se transformă în minute, ore, zile, ani și pentru ce? Mulți oameni se opresc, având impresia că și timpul îi așteptă, dar nu e așa, e doar un alt ideal pe care l-am creat. În fiecare zi este timpul tău, clipa ta, momentul în care poți realiza ceva care să te motiveze să îți trăiești viața așa cum ar trebui. Fiecare clipă este o nouă șansă spre mai bine și spre împlinirea sufletească la care aspiră toată lumea. Cel mai important lucru este ce ai făcut tu azi pentru a fi fericit? Ce munte ai mai mutat din loc pentru a-ți îndeplini visul? Cum le -ai dăruit celorlalți o fărâmă din timpul tău? Cu ce va influența timpul tău, timpul celorlalți?

Încă nu știm de ce unii dintre noi primim un timp mai lung, iar alții mult prea puțin. Oricât de multe clipe ai primi, viața tot este prea scurtă, pentru că pierdem secundele pe drum și nu apucăm să o gustăm din plin. Azi, a venit timpul … să schimbi ceva.

P.S. : Dragul meu cititor, nu te mai pierde în timp, trăiește-ți timpul, fii tu însuți și în fiecare zi lasă ceva memorabil în urma ta, pentru că la final, doar faptele tale vor mai atesta că ai fost aici, ai trăit, ai dăruit, ai iubit și ai realizat lucruri dincolo de imaginația ta.

https://i.ytimg.com/vi/8RDUjA0fN4o/hqdefault.jpg?sqp=-oaymwEXCNACELwBSFryq4qpAwkIARUAAIhCGAE=&rs=AOn4CLDrKdNY6wa9alxZvTI7jozT21hOEQ

( Aici e una din melodiile mele preferate, nu uitați de link-ul de la începutul articolului)

fotografie: Google

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s