Fluturi de hârtie

fluturi de hartie

https://www.poemhunter.com/poem/like-a-butterfly-a-lyric/

Un om este făcut din mii de aspirații, purtate pe aripile fluturilor lui. Se spune că gândurile noastre influențează foarte mult viitorul si dacă ne vom atinge aceste aspirații spre absolut sau nu. Gândurile, precum fluturii, zboară peste tot și nu se opresc până nu ajung la „floarea” predestinată. De multe ori, gândurile negative sau altfel spus, fluturii negrii ajung unde trebuie într-o fracțiune de secudă, chiar dacă, nici măcar nu credeai cu adevărat, ceea ce ai vizualizat, fără să vrei, în mintea ta.” Fluturii albi” au de parcurs un drum mult mai lung și aproape imposibil de greu, pentru că drumul spre  lucrurile cu adevărat însemnate, precum bucuria și împlinirea, este lăsat doar pentru cei care au curajul să încerce să își depășească condiția existențială și să valorifice orice rază de soare, pe care o primesc în dar drept material primordial al fericirii. Fluturii albi sunt foarte greu de prins și pe atât de ușor de pierdut, dar oricum trebuie eliberați mai devreme sau mai târziu pentru a-și putea îndeplini adevărata menire. Noi, din păcate suntem purtători de fluturi negri și nici măcar nu ne deranjează, din contră, încercăm să prindem cât mai mulți, în mintea noastră și dacă nu găsim îi creăm singuri.

Fluturii albi, uneori, se opresc din drumul lor, pentru ca tu să fii capibil sa îți găsești forța interioară de a-ți topi fluturii negri. Avem impresia că putem, dar nu putem și continuăm să contaminăm totul în jurul nostru cu boala fluturilor negri,, când am putea foarte simplu să purificăm totul … 

Totul poate fi salvat într-un final, dacă ai suficient de multa voință să crezi că orice fel de fluture ai avea în minte : alb, negru sau poate chiar gri, se va transforma într-unul de aur, care te va conduce pe cel mai potrivit drum pentru sufletul tău.

Cuvintele sunt și ele de asemenea, fluturi, dar sunt o versiune dincolo de spațiul metaforic, deja aproape materializată în întregime. Cuvintele, care ard printre fluturii negrii, când sunt eliberate devin o simplă cenușă în vănt, rămășiță a fluturelui, care ar fi putut fi, căci un gând negativ neeliberat are o șansă de a renaște din propriul haos, precum pasărea pheonix și de a se regenera în ceva pur și nobil. Totuși, ce se întâmplă cu acele cuvinte însuflețite de puritatea fluturilor albi?

Tind să cred că fluturii albi se transformă în fluturi de hârtie, pentru că este cel mai comun și banal material deținut de umanitate și în curând, oricum nu vom mai ști ce înseamnă să simți, cum ceva prinde viață din tine, prin intermediul condeiului. Viața se bazează pe contraste, în special între esență și aparență și așa, ceva atât de tainic si prețios, precum gândurile senine sunt decupate metaforic din ”hârtia” noastră, sub forma unor fluturi, în speranța că vor învăța să zboare la timp. Hârtia, pe care o avem în posesie, nu este altceva decât maniera, prin care exprimăm un gând bun, prin cuvinte frumoase, ce zboară cu ușurință sau prin fluturi de cenușă, prăbușiți de dinainte să încerce să se inalțe către cer.

Un fluture eliberat, nu mai poate fi prins niciodată, poți doar să alergi după el ,în speranța că vei întinde mâna suficient de sus… Orice fluture, nu contează de ce natură este, trebuie pur și simplu lăsat să existe, acolo în spațiul său și în cele din urmă eliberat sau transformat în cea mai bun, pentru că dacă va fi hrănit prea mut timp, poate deveni un efect devastator și haotic.

fotografie: Google

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s