Jumătate de măsură

tumblr_static_kitty

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj0w7my8IfYAhUC6qQKHaT3BQQQuAIIMDAB&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D9n2tmNWn1ec&usg=AOvVaw3JwZ4jAaIaGQQ0LxtX5N4O

” Marea taină a existenței noastre, nu constă în a trăi, ci în a ști pentru ce trăiești” – Feodor Dostoievski

Cu toții știm deja, că viața este constituită din “culori” și ” nuanțe” și până la urmă, este alegerea fiecăruia dintre noi, cu ce ne vom picta “tabloul” nostru, pentru a dărui lumii, o nouă capodoperă. Culorile sunt acele momente rare, în care avem curaj să luăm anumite decizii și să ducem la bun sfârșit, ceea ce ne-am propus să realizăm, pe când nuanțele, întotdeauna ne-au dominat existența. Nuanțele sunt toate lucrurile noastre nefinalizate, din pricina faptului că, mereu tindem să ne îngrădim singuri și să nu ne asumăm niciun risc, de teama imprevizibilului.

Se spune că omul are o singură viață pe Pământ și că fiecare clipă ar trebui trăită, de parcă ar fi ultima, pentru că un moment pierdut, nu se mai întoarce niciodata și daca azi nu faci ceva, nu vei mai avea această ocazie unică, nici mâine, nici peste un an, nici măcar după o eternitate. Pe lângă noi trec milioane de secunde, de care nu ne bucurăm și le lăsăm să zboare haotic, în vid, pânâ când se rătăcesc pentru totdeauna, dar realizăm acest lucru mult prea târziu, când deja nu mai este nimic de făcut, iar timpul nu mai poate fi dat înapoi.

Cel mai trist lucru este faptul că, majoritatea trăim doar din nuanțe, jumătăți de măsură, fiindcă  într-un fel, ne face să ne simțim în siguranță în fața celorlalți, este doar o iluzie. o stare de fericire falsă, pe care o acceptăm ca normalitate, pentru că, încă nu am învățat să trăim din culori și esențe tari și mulți de fapt, nu învață niciodată. (” A avea curaj înseamnă să te ridici și să vorbești. Tot de curaj însă ai nevoie ca să stai și să asculți.”-Winston Churchill)

Fiecare primim o unică șansă, spre fericire și singura modalitate de a o valorifica este prin a ne concentra, la ce efect vor avea acțiunile noastre, asupra momentului prezent, în care trăim, nu pentru acel “mâine”care în fond, nici măcar nu există. Toți ne facem planuri pentru viitor, dar și cea mai slabă boare de vânt, din momentul prezent, ne poate schimba destinul, în totalitate și astfel, viața ne găsește încă o dată, nepregătiți și fără niciun scop. De asemenea, există și fenomenul, în care rămânem blocați, într-un anumit moment din trecut, care ne-a influențat viața, la momentul respectiv, dar acel episod s-a consumat și nu mai putem reveni niciodata asupra lui, iar ceea ce cu toții trebuie să înțelegem, este faptul că, lucrurile au fost lăsate să fie într-un anumit fel, pe care noi nu-l putem schimba, sub nicio formă, indiferent ce am face, de aceea, nu trebuie să avem regrete. Există expresia ” de aș putea da timpul înapoi”, dar este de asemenea, doar o iluzie, pentru că dacă nu ai procedat corect din prima, vei face aceeași greșeală la nesfârșit, oricât de multe șanse ai primi să îndrepți lucrurile, pentru că așa a fost scris, iar tu ți-ai primit romanul tău, deja tipărit, așa că, tot ce rămâne de făcut, este să îi parcurgi paginile cu atenție și candoare.

Cu siguranță, ai primit și culori pure, pe lângă restul nuanțelor pe care le-ai amestecat singur, până acum, trebuie doar să ai suficient curaj să le introduci în viața ta.

Alte articole – Aici, în lumea viselor…

Prietenii pretind…

Căutând un “Nemo”

fotografie: Google

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s